Sökoptimering och marknadsföring del 1 – att pinga din blogg

Sysslar man med sökoptimering är det det viktgt att nya sidor snabbt blir indexerade. Indering är detsamma som att upptäckt och inlagd i Googles register, och har du en blogg ska du då använda dig av det man kallar pinging.

 

Vad är en blogg ping?

Google och andra sökmotorer genomsöker olika sidor efter nytt material olika ofta. En privat blogg kanske med några dagars mellanrum, men en stor nyhetssida flera gånger om dagen. Har du väl publicerat en ny bloggpost vill du därför förmodligen så snabbt som möjligt göra den tillgänglig i sökmotorresultaten. En ”ping” skickas till olika tjänster för att meddela dessa om att du lagt till nytt material. Denna signal når sökmotorernas robotar vilka sedermera kommer att besöka din sida.

I det blogg-skript du använder finns det förmodligen redan en funktion för att göra detta, eller också kan du installera en liknande maxblogpress eller WordPress Ping Optimizer. Viktigt är att inte omedvetet spamma tjänsterna med ping, vilket de nämnda pluginsen kan hjälpa dig med.

Pingning är inte enbart användbart inom sökoptimering, men även för att driva trafik till din sida. Använd Google för att hita bra pinglistor, eller använd den här från shoutmeloud.com ( http://www.shoutmeloud.com/wordpress-ping-list.html)

Några engelskspråkiga tjänster:

http://technorati.com

http://www.pingler.com/

http://pingomatic.com/

http://feedshark.brainbliss.com/

Några svenska tjänster:

http://nyligen.se

http://pingomatic.com

http://twingly.com

http://bloggnytt.se

http://aitellu.com

http://bloggping.com

En annan klart intressant tjänst är pusha.se som vi får anledning att återkomma till.

sökoptimering:s huvudsida.