Bra plugins för WordPress och sökoptimering

 I denna lista har vi samlat några wordpress plugin som vi tycker är speciellt bra att använda sig av om man vill ha koll på sin sökoptimering.

 Wordpress SEO

Nofollow Case by Case

Att automatiskt sätta ”nofollow” på länkar postade i blogkommentarer är inte längre någon självklarhet. En bra kommentar är trots allt en bra kommentar, och precis som med sajter i allmänhet är en länk som tillför något en välkomnad länk. Vi kan därför rekommendera wordpress pluggen ”Nofollow Case by Case”, som precis som det låter, låter sajtägaren själv välja ut vilka länkar som bör vara dofollow.

Yoast WordPress SEO

Yoast WordPress SEO anses vara en av de allra bästa plugins för SEO som finns tillgängligt på marknaden och detta verktyg erbjuder ett brett utbud av funktioner som hjälper dig både att optimera de tekniska aspekterna och hjälper dig även att skriva bättre innehåll. Med detta plugin väljer du ett specifikt nyckelord att fokusera på då du skriver en artikel, på så sätt finns detta ord sedan utspritt över allt ditt innehåll. De funktioner som detta plugin erbjuder är minst sagt kraftiga: förhandsvisning av snippets, sidanalys, optimerar meta- och länkelement, XML-sitemaps, RSS-optimering, bread crumbs, redigerar .htaccess och robots.txt filer. Pluggen integrerar ditt innehåll med sociala medier, innehåller en funktion för import och export och mycket mycket mer.

 

All-in-one SEO Pack

All-in-one SEO plugin är ytterligare ett kraftigt WordPress-plugin som innehåller en mängd olika SEO-funktioner för din hemsida. Detta plugin gör alla de grundläggande sakerna, såsom att automatiskt sökoptimera dina titlar och generera meta-taggar. Pluginet stödjer dessutom Google Analytics, skräddarsyr blogginlägg, tillhandahåller avancerade inställningsmöjligheter för kanoniska länkar, finjusterar sidnavigation och har en inbyggd API vilket utökar pluginets funktionalitet. Detta plugin hjälper dig även att undvika duplicate content. Det är dessutom ett av få plugin som erbjuder SEO integrering för WP e-butiker.

 

SEO Ultimate

SEO Ultimate (https://wordpress.org/plugins/seo-ultimate/) är ännu ett allt-i-ett plugin för SEO med mångakraftfulla funktioner. Detta plugin ger dig möjligheten att skriva om titel-taggar, redigera meta-beskrivningar och hjälper dig att skapa djuplänkar. Några av de mer avancerade funktionerna inkluderar en rich snippet generator, author highlighter, link mask generator, canonicalizer, 404 monitor, justering av perma-länkar, slug-optimerare och så vidare.

 

Social SEO Pro

SEO för sociala medier är mer populärt än någonsin under 2014 och om du ute efter att få din blogg att stå ut så bör du ställa in siktet på SEO för sociala medier . Du bör ha taggar för open graph, Google authorship, Twitter meta card och ytterligare några taggar som kan göra din blogg SEO-anpassad för sociala medier. Yoast SEO har några funktioner som låter dig integrera SEO för sociala medier på din blogg, men den saknar däremot en stor del av det du idag måste ha på en WordPress-blogg.

Besök Social SEO:s sida för att lära dig mer om detta plugin. Ett av de främsta funktionerna hos detta plugin är att du kan använda en unik titel för varje socialt nätverk och på så sätt öka din exponering i sociala medie-trafiken.

Broken link checker

Broken link checker är ett väldigt användbart plugin som hjälper dig att leta reda på alla interna och externa länkar som ej fungerar (404 länkar). 404 länkar är en återvändsgränd för sökmotorspindlar och det är ytterst lämpligt att ta bort länkar av den här typen. Detta plugin har dock lite problem med bloggar som har många inlägg. Vi skulle föreslå att du testar detta plugin under en dag då du inte har så mycket trafik.

 

SEO Friendly Images

Genom att optimera dina bilder kan du generera en stor mängd trafik från bildsökningar. Detta plugin lägger till ALT-attribut till dina bilder, men du behöver själv ta hand om och redigera dina bilders filnamn. Om du vanligen laddar upp bilder med namn, såsom image002.jpeg eller DSC001.jpeg så föreslår vi att du istället börjar ge dina bildfiler användbara namn.

 

SEO Friendly Images Informationssida

 

WP Social

Detta plugin fokuserar på att göra din hemsida kompatibel och förenlig med sociala medier. Vi är alla medvetna om att Google har övervägt att använda sociala signaler för att rangordna hemsidor på serpsen. Därför borde vi ta alla steg som är möjliga för att göra våra hemsidor mer användar- och sociala medie- kompatibla. Några av de viktigaste detaljerna för att åstadkomma detta är att lägga till knappar så att innehållet kan delas i sociala medier – använda Facebook open graph tag, lägga till Twitter meta data, använda Google authorship, och till sist att lägga till mikrodata. Detta plugin integreras enkelt med de populäraste SEO-pluginsen såsom Yoast, All in one med flera.

 

Vi kommer regelbundet att uppdatera denna lista med fler smarta och användbara plugin. Fortsätt till sökoptimerings huvudsida.