Googles riktlinjer inom sökoptimering

Google är generösa med tips inom ämnet sökoptimering. Sök efter ”googles grundbok inom sökoptimering” för att skapa dig en uppfattning om vad man anser vara bra och dåligt beträffande presentation och produktion av underhåll. Google rekommenderar egentligen inte dig att aktivt bygga länkar medelst sökoptimering, utan snarare att förtjäna dem. Sökoptimering kräver således erfarenhet för att avgöra vad som är en bra och en dålig länk, då det senare i värsta fall kan öppna upp för en bestraffning från Googles sida. Sökoptimeraren måste också guida vad det gäller innehåll som aktivt drar åt sig länkar. Naturliga länkar sänder signaler till Google om att ditt innehåll är bra och värt att ranka högt.

 

Googles krav på kvalitet

Enligt Google bör du följa de här enkla reglerna:

  • Skriv innehåll som tilltalar människor, inte Googles sökrobotar. Bygg för all del material som är relevant för vissa nyckelord, men isåfall baserat på information som verkligen eftersöks. Är informationen värd att delas på Facebook eller Twitter, ja då har du gjort rätt.
  • Gör materialet lättillgängligt. Detta gäller både för Googles robotar och för dina riktiga besökare. Besökarna ska så enkelt som möjligt kunna hitta och ta del av din information. Googles robotar ska för att kunna erbjuda bra sökresultat även dem lätt komma åt  informationen. Inom sökoptimering måste man se till att din sida är strukturerad så att de viktigaste sidorna får mest uppmärksamhet.

Vidare är det naturligtvis bör man betänka hur man behandlar felsidor, sidor som någon länkar till, men som inte kan hittas på din webbplats. Hur hjälper du besökarna där? Läs även artikeln om sökoptimering och den kanoniska taggen som förhindrar indexering av ”duplicate content”.

Följ dessa enkla tips och du är ett steg närmare att lyckas med din sökoptimering.